Topp fem landbruksmesser i 2024

Utforsk nye landbruksmesser i 2024! Bli inspirert, knytt nettverk og lær om de siste trendene. Møt oss der!

Daglig leder Torstein Nesse og Birgit på stand på AgriTech Nordic
Daglig leder Torstein Nesse og Birgit på stand på AgriTech Nordic
Leah Plotz
Markedsføringssjef/Head of Marketing

Bondeyrket kan være ensomt og tungt. Samtidig står bønder også overfor utfordringer som økonomiske bekymringer, markedsvariasjoner og endringer på politisk nivå. Teknologiske fremskritt og bærekraftig landbruk blir stadig viktigere aspekter av bondens hverdag, og det krever stadig læring og tilpasning. Kurs og konferanser gir bønder derfor muligheten til å eksponere seg selv for ny inspirasjon, nettverk og læringsmuligheter.

Som bonde er det gunstig å delta på konferanser eller arrangementer årlig for å utforske nye faglige utviklingsmuligheter og for å få med seg siste trender innen sitt felt. Uansett hvilke målsetninger man har, kan personlige eller virtuelle møter med folk i samme bransje være en verdifull opplevelse.

Derfor har vi samlet våre topp fem kurs og konferanser som vi mener er viktig å få meg seg i 2024, og vi håper å se deg der!

 

Dyrskun

www.dyrskun.no

13.-15. september 2024

De kaller seg for Norges største folkefest, og festlig stemning er det iallefall. Dyrsku'n i Seljord er et av Norges største landbruksmesser og dyrskuer. Messen gir en mulighet for utstillere å presentere sitt avl og utstyr, samtidig som publikum kan lære mer om norsk landbruk, dets tradisjoner og moderne utviklinger.


Men det er ikke bare utstilling av dyr. Programmet inneholder noe for alle! Fra sidersmaking for de voksne til teater for barn. Tradisjonen tro blir det auksjon på kviger og demonstrasjon av saueklipping. Det finnes til og med et foredrag om brunost der man får snakke med en budeie. De har holdt på siden 1866, så hvis du ikke har opplevd Dyrskun før, så burde dette være definitivt på lista di!

Vi kommer til å ha stand på folkefesten, og håper vi sees der!

Ku med monil-klave

Agroteknikk Lillestrøm

www.agroteknikk.no

14.–17. november 2024

Hvert tredje år skjer Agroteknikk i Lillestrøm med 35.000 besøkende.

Agroteknikk er en betydningsfull arena som gir deg mulighet til å holde deg oppdatert på de nyeste teknologiske fremskrittene innen landbruket og faglig innsikt i flere spennende emner. Det er derfor Monil synes det er viktig å delta som deltaker. På Agroteknikk har du sjansen til å finne faglig inspirasjon og oppleve det nyeste og beste innen bygdenæringen.

Det er første gang vi deltar på Agroteknikk i år, og vi håper at du også ønsker å melde deg på!

 

Stavsmartn

www.stavsmartn.no

18.-20. oktober 2024

Opp i Gudbrandsdalen! Stavsmartn på Tretten er kanskje Norges hyggeligste og mest tradisjonsrike messe. I over 200 år har de hatt program for både store og små. Med omtrent 100 utstillere hvert år, finner du alt fra lokale matprodusenter til håndverk, lag og foreninger. Mange liker spesielt godt at det er en egen veterantraktorutstilling.

Prisene er gunstige og billetter finner man her.


Groundswell

https://groundswellag.com/

Skulle du være nysgjerrig på hvordan dagens utfordringer løses internasjonalt så kan vi anbefale Groundswell i England, en årlig konferanse og messe med fokus på bærekraft og regenerative landbruk. De fleste ideene er sentrert rundt en mer bærekraftig tilnærming til landbruket.

Groundswell-konferansen gir en plattform for bønder til å dele kunnskap og erfaringer knyttet til regenerativt landbruk. Dette inkluderer temaer som jordhelse, karbonbinding, agroøkologi, beitehåndtering og andre aspekter av økosystem helse.

Festivalen finner sted på en gård like nord for London, kun en halvtime å kjøre fra Stansted. Har man tid og rådighet til å utvide horisontene så kan man ta med hele familien og gjøre det til en miniferie–det er nemlig en campingplass rett ved.

Vi har hørt mye bra om Groundswell, og gleder oss til å delta for første gang!

 

AgriTech Nordic

https://agritechnordic.com/

AgriTech Nordic er en fagmesse der møtte dere mange som jobber med agritech med et ønske om å forbedre hverdagen til bonden.

AgriTech har som hensikt å skape et rom for finansielle støttespillere av nye bedrifter innen agri-sektoren, der investorer samles for å diskutere muligheter og saker knyttet til investeringer. Vi deltar igjen i år og gleder oss til å treffe bransjekollegaer.

Påmelding her.

 

 

Verdt å ta tiden og bli inspirert

Årets landbruks-konferanser gir en plattform for samarbeid, ideutveksling og nettverksbygging. Dette er spesielt effektivt gjennom fysiske arrangementer. I en bransje som stadig utvikler seg, er det essensielt å holde seg oppdatert for å drifte gården mer effektivt. Kurs og konferanser gir deltakerne muligheten til å skaffe seg innsikt og utvikle ferdighetene sine, enten du er en erfaren veteran eller ny i bransjen.

Å investere tid og penger i et kurs eller en konferanse gir flere fordeler, inkludert:

  • Oppdatering om de nyeste fremskrittene og trendene
  • Muligheten til å nettverke med kolleger
  • Kompetanseutvikling gjennom workshops og treningsøkter
  • Inspirasjon gjennom hovedtalere og paneldiskusjoner
  • Eksponering for ny teknologi og produkter

Med det økende presset på å jobbe effektivt med stadig flere tilskuddskutt, er det også økt etterspørsel etter eksperter på dette området.

Monil kommer til å ha et par digitale seminarer i løpet av året for våre eksisterende kunder og de som er interessert i å lære mer om virtuelle gjerder!

I mellomtiden kan du lese om erfaringene fra pilotbøndene våre i Monil-bloggen.

Sist oppdatert 12.2.2024