Blogg | Kundehistorier

Virtuelle gjerder gir full kontroll over storfe på skogsbeite

Gården Fattnes Vestre har i mange år måttet vedlikeholde kilometer med gjerder for å holde storfe på plass på skogsbeite. Virtuelle gjerder fra Monil forenklet beitesesongen.

Stein Olav Fattnes og Ingvild Hovind driver gården Fattnes Vestre
Stein Olav Fattnes og Ingvild Hovind driver gården Fattnes Vestre
Frida Marie Pedersen
Historieforteller

Mellom idylliske Hylsfjorden og Saudafjorden ligger gården Fattnes Vestre. Her driver Stein Olav Fattnes og Ingvild Hovind kjøttfeproduksjon med sine 40 Tiroler-kyr. I sommermånedene flyttes dyrene til skogsbeite. Dette har tidligere medført oppsett og vedlikehold av flere kilometer med gjerder, noe som krevde mye tid og ressurser, spesielt når området har vært utsatt for hjort og vilt som har skadet gjerdene.

Mer kontroll med Monil

Men denne sommeren bestemte paret seg for å prøve noe nytt – Monils virtuelle gjerder. Med appen kan de enkelt tegne opp digitale gjerder som holder dyrene innenfor et angitt område, uten behov for fysiske barrierer. Dette gjør det også mulig å følge med på dyrene via mobilen, selv når de beiter langt inn i skogen.

Særlig under kalving har Monils virtuelle gjerder vært en uvurderlig hjelp. Det er nå langt lettere å finne dyrene, noe som har gitt en bedre kontroll over flokken.

Meld deg på nyhetsbrevet

Enkelt å ta i bruk

I sommer har gården fått litt ekstra hjelp fra tre jenter. To av dem er landbruksstudenter fra Østerrike. For dem var Monils teknologi helt ny, men de ble raskt kjent med appen. Teknologien er intuitiv, og de kunne enkelt følge dyrene i sanntid via mobilen.

En ny beitehverdag

Monils virtuelle gjerder har forbedret beitehverdagen på Fattnes Vestre. Ikke bare slipper Ingvild og Stein Olav vedlikeholdet av tradisjonelle gjerder, men de har også fått større fleksibilitet og kontroll over driften.


Opplev fremtidens gjerder du også - bestill Monil i dag.

Kjøp her

 

Ønsker du et uforpliktende tilbud? Registrer deg her:

Sist oppdatert 18.10.2024