Blogg | Teknologi

Teknologi på toppen med Monil

Lær hvilke fordeler Monil-klaven har av å være på nakken til kua.

Monil klaven på toppen av nakken til kua
Monil klaven på toppen av nakken til kua
Birgit Kyvik Wester

Optimal Plassering av Elektronikk og Solcelle

Det unike med Monil-klaven er plasseringen av elektronikken og solcellen. Elektronikken sitter på toppen av nakken til dyret, noe som gir antennene den beste utsikten for å yte maksimalt. Dette resulterer i gode forutsetninger for GNSS (Global Navigation Satellite System) og 4G-dekning, noe som betyr at du lett kan holde øye med dyrene dine.

 

Solcellen er montert over elektronikken. Dette designet sørger for optimal utnyttelse av solenergien, slik at du slipper å bekymre deg for lading i beitesesongen.

 

For lading før vinterlagring og tilfeller med begrenset sollys, følger det med en lader. Det er viktig at klaven tåler både juling, vær og vind. Dette har vi fått testet i månedene som har vært, og plasseringen på nakken gjør klaven mindre utsatt for slitasje.

ku med klave

Sikker og Justerbar Låsemekanisme

Låsen under halsbåndet er designet for å holde Monil-klaven sikkert på plass. Den er enkel å justere og har også bjellefeste. Festemekanismen fungerer også som motvekt for å holde klaven på plass på toppen av nakken.

 

Norsk Kvalitet og Produksjon

Monil-klaven er ikke bare designet, men også produsert i Norge. Våre dyktige designere har utformet klaven på Lysaker, og produksjonsanlegget vårt er lokalisert på Hadeland. Støpingen av komponentene skjer i Trøndelag. Samarbeidet med erfarne norske produsenter er avgjørende for å levere produkter av høyeste kvalitet.

 

For mer informasjon om Monil-klaven, inkludert testing og tilbakemeldinger fra pilotbønder, oppfordrer vi deg til å besøke blogginnleggene som du finner på Monils blogg. Der kan du finne ytterligere innsikt og historier om hvordan Monil-klaven har fungert for brukerne.

klappe ku

Hold deg i loopen

Hold deg oppdatert på Monil sine virtuelle gjerder ved å følge vårt nyhetsbrev.


#digitalegjerder #virtuellegjerder #virtualfencing

Sist oppdatert 4.4.2024