Blogg | Kundehistorier

Effektiviserer stripebeite og utmarkbeite med virtuelle gjerder

Terje Kleveland arvet familiegården i Kristiansand, og han har siden videreført tradisjonen med melkekyr. Han ønsker å få mest mulig ut av beitene uten å bruke for mye tid på vedlikehold av fysiske gjerder. Da en nabo tipset om virtuelle gjerder, måtte han bare sjekke det ut.

Ann Elinor Aasen
Sjef for bondesuksess/Head of Farmer Success

Terje Kleveland driver familiegården i Kristiansand, der melkekyr og kviger beiter på de frodige jordene. Som mange andre bønder var Terje på jakt etter måter å gjøre gårdsdriften enklere og få mer ut av beitene. Da en nabo nevnte virtuelle gjerder, ble han nysgjerrig. Etter litt leting på nettet fant han Monil, og løsningen virket både enkel og effektiv.

Virtuelle gjerder som effektiv løsning

Med Monils GPS-baserte gjerder kan Terje nå justere beiteområdene som han vil, uten å måtte sette opp fysisk gjerde. Stripebeite, som tidligere krevde masse arbeid, er nå blitt noe han kan tilpasse med noen få trykk på mobilen.

Monils virtuelle gjerder har ikke bare spart Terje for mye tid, men de har også gjort det mulig å bruke nye beiteområder han før ikke vurderte på grunn av alt arbeidet med tradisjonelle gjerder.

Ekstra trygghet i beitesesongen

– Det gir en ekstra trygghet å vite at jeg kan finne kvigene når de slippes ut på så store områder, forklarer Terje.

Dette er spesielt nyttig i beitesesongen, som varer fra rundt mai til september, avhengig av været.

Nå kan han bruke mer tid på det som betyr mest for ham – dyrene og gårdslivet.

 

Opplev fremtidens gjerder du også - bestill Monil i dag.

Kjøp her

 

Ønsker du et uforpliktende tilbud? Registrer deg her:

 

Sist oppdatert 17.10.2024